top of page

ДВЕ ФАМИЛНИ ЖИЛИЩНИ СГРАДИ

„Американски стил“ в ДРАГАЛЕВЦИ, ГР. СОФИЯ

Две еднофамилни къщи в идентичен стил, проектирани със сходни функционални схеми. Състоят се от две жилищни нива, като едното тях е вкопано подземно ниво.
На надземното жилищно ниво са обособени всички помещения от „зона ден“ и „зона нощ“. През главния вход се влиза директно в общо дневно пространство, в което са разположени трапезария и дневна с мека мебел. През просторни стъклени врати се излиза на тераса с изглед към задния двор на къщита. През дневното пространство се достига до всички останали помещения: кухня с обособени кътове за почивка, тоалетна, две спални с общо предверие и баня, кабинет, спалня със самостоятелна баня и дрешник и гараж за две коли.
Подземното ниво разполага с голямо дневно помещение, разделено на кътове – кухня, зона за меко сядане, зона за игри (с билярдна маса), фитнес зона, кино салон и складове.
Конструкцията на сградата е монолитена, стоманобетонова, скелетна. Външните стени на сградата са изпълнени от тухла, с дебелина 25см, изолирани с топлоизолация.
Между подземния и първия етаж и над първи етаж е направена стоманобетонна плоча. Конструкцията на покрива над плочата е дървена със столици и ребра.

bottom of page